Tres semanas más en la Casa hogar San José
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
23 Juni 2009 | Mexico, Colima
Hoe snel je gewend raakt aan het mooie, andere leven van ‘’Casa Hogar San José’’ is echt onwerkelijk.
Opstaan en de eerste vroege uurtjes aan Spaans besteden, daarna kijken in de keuken of ze misschien iets anders als bruine bonen te eten hebben als ontbijtje, om 10uur de liefste kusjes en knuffels krijgen van de kinderen en leuke activiteitjes mee doen.
‘S middags de kindjes van school halen en kletsen over wat ze op school hebben gedaan, daarna die vele grote pannen afwassen met de aangekoekte bruine bonen, melk en alle vieze dingen meer. Maar ook dat ga ik waarschijnlijk wel ’n klein beetje missen met de gezelligste keukenvrouwen ever! S middags weer wat leuke activiteitjes en daarna de kindjes douchen.
Wat zijn de dagen hier geweldig, en wat maken de kindjes je blij! Het is echt geweldig, over 18 daagjes moeten we de kindjes gaan verlaten.. Ik wil het nog niet!!!
Afgelopen weken zijn echt ontzettend leuk geweest. Zoals ik in mijn vorige blogje schreef hebben we van de dingetjes die mama had aangeschaft een ontzettend leuke meidenavond georganiseerd! De activiteitensalon hadden we tot ‘’disco’’ aangekleed. Donkere gordijnen, lichtslangen, musica, en op tafels heerlijke make-upjes, nagellakjes, haarspulletjes, föhn etc. Wauw, wat vonden ze het GEWELDIG! Ze vonden het echt heerlijk om zichzelf en elkaar op te maken, haren te doen, te dansen en de gezelligheid onder elkaar was echt super! Het was echt super om het gevoel te krijgen dat je écht iets voor die grote meiden kunt betekenen, ze hebben zo genoten! Met een heerlijke Lizzy McQuire film met chipjes en cola als eind zijn we echt super blij met het resultaat, en hebben we er zelf ook echt van genoten!
Voor morgen hebben we weer ‘n ‘’La Noche de Las Niñas’’ dus dat zal weer super leuk worden!
Ook hadden we voor de ‘’Hombres’’ natuurlijk een avondje georganiseerd! Ook zij vonden het echt geweldig. De ‘’disco’’ hadden we hetzelfde als bij de meiden, konden de mannen zich even een half uurtje uitleven. Maar niet langer gedaan anders breken ze alles af! Hahaha, daarna een lekkere ENGE film gekeken! Dat is het enige wat de kinderen hier willen; TERROR! (Horror)
Noujaaa, geloof dat wij Holandeses ’t een stuk enger vonden als de jongens zelf! Maargoed, ook zij hebben het echt super gehad!
Voor de kleintjes hebben we ook een kleine disco gehouden. Muziekjes op, verkleden, haartjes doen en natuurlijk wat lekkers erbij. Lekker dansen en gek doen met z’n allen vonden ze weer geweldig!
Na al dat harde werken verdienen wij natuurlijk ook wel óóit een weekendje rust ;) HAHA! Of we die al niet genoeg hebben gehad.. Nouja! 2 Weekendjes geleden stond Barra de Navidad op de planning. Barrie is een plaatsje zo’n 2,5 uurtje hier vandaan met heerlijke witte strandjes, blauwe zee, een heerlijk lief stadje en heerlijk rustig! Wauwwww! Echt een paradijsje! Hadden onszelf maar een keertje verwend met een hotelletje (Lees: ’n keer warm water, zacht bedje, geen kakkerlakjes etc.) en het was heerlijk! Balkonnetje met uitzicht op zee, aan het strand, heerlijk zwembadje erbij en SOL! Met mijn MP3tje op denkend aan mijn lieve vriendinnetjes en vriendjes die op dat moment KEI HARD los gingen op Defqon 1 heb ik me super vermaakt!
Nouja, of er NOOIT een weekend kan zijn dat er niks fout gaat.. Moest er natuurlijk wel weer iets gebeuren! Nou Barrie heeft een geweldige zee met natuurlijk heerlijke wilde golven! Waar we al vaker kennis mee hebben gemaakt, en eigenlijk toch wel voort moesten weten dat je er zeker iemand een keer écht naakt aan zou spoelen. Nouja! Wij dachten boeiend, altijd is het goed afgelopen! Nu dus ook… Lise wou ook echt graag een keer de golven meemaken, en wilde wel eens weten hoe dat zou gaan. Nou, Doris & Ik samen met Lise als helden mee de zee in. Soof zou ons wel in de gaten houden! En natuurlijk duiken we weer net op het verkeerde moment en kom ik recht in de golf terecht, dus word ik door heel die golf meegenomen, ik geloof dat ik overal zand, zout en wat er in had zitten. Spoelen we ergens op het strand aan met onze bikini broekjes op onze knieën, topjes ergens waar eigenlijk je broekje moest zitten. Maarja! Probeer er dan maar eens uit te komen! Hahah! Duss, je kunt het al raden; daar ging ik weer! Hoppa, weer mee de golf in! Zag ik ergens tussendoor Doris en Lise alweer op het strand staan, hun bikini’s goed doen.
Ennn stond ik daar; NEEEE! MEIDEN! DIT IS GEEN GRAP! MN BIKINI!
JA! WEG bikini! Stond ik daar ff lekker in m'n blote memmen!
Moet je dan! Snel je broekje goed doen, sta ik er halfnaakt! HAHAH! Wat een grap jonge, ik vond het toen ff geen grap wat wist echt ff niet meer wat ik moest doen! Maar gelukkig zijn de Mexicanen over het algemeen erg sociaal,vooral de mannen ;) HEEL SOCIAAL! Hahaha, nee maar dit is geen grap. Deze Mexicanooo was wel ontzettend aardig!
Kwam hij lekker schouw aangelopen en deed hij z’n shirt uit, en die kreeg ik! Wauw, die man ben ik eeuwig dankbaar! Dat was echt ontzettend lief!
Ook de surfdudes gingen m’n bikinitopje zoeken, echt ontzettend aardig! Maar, helaas……
Nou, verder was het weekend ontzettend heerlijk! We hebben ontzettend genoten maar ook dan heb je weer zo’n zin om naar ‘’huis’’ te gaan en die lieve kindjes weer te zien!
Vorige week zijn we nog lekker met wat kinderen naar de Bioscoop geweest, super leuk! Wat een speciaal uitje is dat toch voor hun! Ongelofelijk van genoten!
Afgelopen weekend zijn we naar Guanajuato geweest. Wauw, het mooiste stadje wat we tot nu toe hebben gezien! Het is echt niet te vergelijken met andere stadjes, maar het was zoo leuk!
Een kleine studentenstad met de gezelligste pleintjes, monumenten, marktjes, barretjes, restaurantjes. Echt geweldig! De kleine straatjes, de ondergrondse wegen, het uitzicht op de stad, zoveel kleuren die de stad zo mooi maakt heeft echt ontzettend veel indruk op me gemaakt!
Vrijdagavond; na ’n busreis van 7 uur kwamen we eindelijk aan, en hebben we een hostelletje uitgezocht; Dit keer waren we €3,50 per nacht kwijt! Haha, wat is dat toch altijd weer een verrassing! Lekker gedouchd en wat leuke barretjes gezocht! Eerst in een Salsa Barretje geweest, nou wat zijn wij Hollandse toch STYF! Wow, dat is echt niet te vergelijken.
Daarna zijn we naar ‘’Bar Fly’’ geweest. ’n Bar boven het hostel. Denk even aan RASTAAA! Hahah, Wat geweldig die mensen! Alle soorten mensen waren daar binnen, super gezellig! Iedereen kletst meteen tegen je aan enzo. Heel leuk! Meteen wat backpackers leren kennen uit verschillende landen, echt gaaf is dat.
Zaterdag zijn we vroeg opgestaan, heerlijk ontbeten in de stad en daarna naar Mummia Museo! Nou, BLEH! Ik dacht dat m´n ontbijt er bijna uitkwam! Ik denk krijgen we van die ingepakte lijken met wc papier ofzo! Nee, het waren gewoon gedroogde lijken met nog halve kleren aan, tanden, mond of ogen stonden open. Nou! Ik vond het niks! Werd er alleen maar misselijk van…
Daarna zijn we lekker het stadje ingegaan met ons plattegrondje! Hahah! Wat een toeristen zijn we toch! We zijn verschillende monumentjes op gaan zoeken o.a. ´´Callejón del Beso´´ (zie foto´s!) Een heel smal straatje waar je vanaf 2 balkonnetjes elkaar kan zoenen. Heel grappig!
Ook zijn we nog naar ‘’Monumento al Pípila’’ geweest. Dit was op een hoge berg boven de stad. WAUW! Wat een uitzicht! Echt geweldig!
Zaterdagavond hebben we eerst heerlijk gegeten op ’t terras met de heerlijke Mexicaanse Mariachi! Wat lekker levendig!
‘Savonds zijn we met wat mensen uitgeweest die we vrijdag hadden leren kennen. Echt alle types bij elkaar; Fransen, Mexicanen, Amerikanen, Canadezen en natuurlijk HOLLANDERS!
We hebben écht een gave avond gehad! Heerlijk! Die verschillende personen en dat gaat allemaal zo leuk samen! De leukste homo’s ever leren kennen en de grootste lol gehad met hun!
Rond half 6 lag ik ’n keer in m’n bedje, waardoor we met z’n 3tjes zondag NIKS maar dan ook NIKS waard waren! Dus waren al blij dat we heel het stadje al hadden gezien! Zondag hebben we dus erg rustig aan gedaan! Een trap was al té vermoeiend.
Om 4uur hebben we de bus richting Colima gepakt, en hebben we in die 7 uur wel onze nodige rust gehad ;)
Tja, en nu! Nu gaat de tijd waarschijnlijk nog sneller als dat hij al ging. Volgende week zeggen we al tegen de kids dat we naar Nederland gaan :’(
Deze week weer van alles op het programma staan: Meidenavond, Jongensavond en ook afscheid nemen van onze lieve Lise!! Lise vertrekt vrijdag al naar Mexico city, zaterdag vliegt ze naar Holanda en ook dat zal ook écht weer ontzettend raar zijn! Afscheidje zal moeilijk worden! Vrijdag gaat Lise samen met ons nog een heerlijk Hollands ontbijtje maken voor de kids als afscheid.
Van ons sponsorgeld hebben we skeelers (Zie Foto’s) gekocht en zijn we nu bezig met het kopen van fietsjes. De kinderen vinden het écht geweldig! Echt iets nieuws voor ze, elke dag vragen ze weer wanneer ze die activiteitjes mogen gaan doen. Heerlijk om ze zo blij te maken.
En daarom wil ik nog iedereen ontzettend bedanken! Vooral Loes, moeder van Thom. Geweldig dat je ons nog zo hard hebt gesteund! Als we de fietsjes hebben zet ik de foto’s snel op de site, en natuurlijk filmen we het zodat jullie echt kunnen zien hoe de kinderen van die dingen kunnen genieten!
NOU! Doris & Ik hebben ons reisplannetje ook al vast staan. Eerst moeten we op 15 Juli afscheid nemen van Sofa :'( En daarna reizen we met z’n 2tjes door naar Oaxaca – San Cristobal – Palenque en als afsluiting wat daagjes aan het strand @ Campeche. Misschien komen er nog wat meer stadjes bij, maar dit is in grote lijnen onze reis. Doen alles per bus, is hier heel makkelijk en niet duur. We willen niet teveel vast leggen zodat we gewoon écht gaan rondreizen, kijken wat op ons pad komt, wanneer en hoe we het gaan doen!
Op 28 Juli ga ik met Doris het Mexicaanse leventje echt afsluiten. Dorisje vliegt dan naar Holanda en ’n paar uur later komt m’n schatje aan. Hebben de volgende dag een binnenlandse vlucht naar Playa del Carmen en zullen daar zo’n 11 dagen gaan genieten, daarna nog naar Isla Holbox, een dolfijneneiland. Blijkt ontzettend mooi te zijn!
Heb er zin in, maar eerst nog heel hard genieten van de liefste kindjes ever!
Veel liefs, en een dikke kus.
FOTOS; http://lincyvandentillaart.hyves.nl/album/38507805/MEXICO/LfV-MPRS/
23 Juni 2009 - 06:20
Michelle:
Linss!!
Je gaat het nog zwaar krijgen de dag dat je vertrekt naar Nederland! Dan zijn de heerlijke tijden in Mejico herinneringen! Maar het is iedere keer weer zo leuk om jou zo enthousiast over je leventje daar te zien schrijven! ik ben trots op je ! Tot decibel! vanaf nu moet je nog maar eens dubbel proberen te genieten want de tijd vliegt.
dikke X -
23 Juni 2009 - 07:01
Michelle:
Linss!!
dikke X -
23 Juni 2009 - 07:02
Maaaaaaaaaaaaaaaarie:
Heeee lieffff gekjee!
ik krijg tranen in mijn ogen van jou verhaaltjes! zoooo geweldig om te lezen hoe GEWELDIG dat jij het daar hebt! geniettt nog van de laatste weekjes, maar wat is iedereen toch blij als jij weer terug bent!:)
Liefsxxxx -
23 Juni 2009 - 07:08
Koen G:
heeejj Lincy,
echt super jammer dat ik nu pas een x je bericht lees. ga even terug bladeren, want dit klinkt echt top allemaal zo'n huge ervaring.en denk niet alleen klinken;) hopelijk spreek ik je snel een x als je weer in ons kikker landje bent. naah veel sterkte met afscheid nemen en neem wat van het zonnetje mee terug naar ons land.xxx -
23 Juni 2009 - 08:22
Loes:
he meidje,
Leuk om je verhaal weer te lezen, heb je al even niet gesproken....
Ja jeetje nog 3 weekjes bij die kindjes , is achteraf gezien wel erg snel gegaan !
Maar wij missen je wel hoor en vinden het weer super fijn als je terug bent !!
Geniet nog met volle teugen daar en ik hoor je wel weer ! Dan stuur ik je iemand over 4 weken die je ook heel erg gemist heeft ...
dikke kuss en liefs van ons allemaal -
23 Juni 2009 - 08:31
Maike Van De Weijer:
Wat een prachtige verhalen en wat is het toch genieten voor je.
Geniet dan ook echt de laatste weken, deze zullen veel te snel gaan.
Groetjes Maike van de Weijer -
23 Juni 2009 - 08:32
Tamara:
Een dikke maand nog dus! Fijn dat je dan nog lekker even met Thom kan genieten...
En wij missen je natuurlijk ook!!! Geniet nog even van die liefste kindjes en tot snel lief(L)X -
23 Juni 2009 - 08:41
Mariska:
hoe je dat verteld allemaal zo mooi !
hihih vind het altijd heerlijk om het te lezen,
nu gaat de tijd hard meid, hoe je het ook zegt.. gaat zeker moeilijk worden je bent er aan gewend etc. maar denk zo je hebt ze een super tijd gebracht.
je gaat met thom nog lekker nagenieten en ik geloof ok wel dat je daar naar uitkijkt;)
meid heel veel succes en genietse
xxxxkussjee -
23 Juni 2009 - 12:14
Irisje:
Geweldig Vriendinnetje!
Wat een verhaal weer, Die kinderen.. we gaan ze nog ooit opzoeken en dan laat maar is zien waar je gweest bent! voor nu mis ik je hard.. Je weet ook waarom! Je mail deed me goed.. maar ik vertel het je op msn in Details!
Jij gaat genieten van je laatste daagjes met die liefste kinders daar, Daarna lekker met Dorisje ff verstand op nul en alles zien! En dan ga je genieten van die heerlijke schat van je! En dan kom je dansen! (L) Tot heel snel liev! x -
23 Juni 2009 - 14:43
Corrie:
Lincy, Doris en Sofie
Fijn dat jullie zoveel hebben kunnen doen voor de kindren. Ik ben trots op jullie.
Geniet van de laatste weken en een goede reis terug.
Groetjes Corrie -
23 Juni 2009 - 16:47
Esther:
Linsss,
WAUW ik hoop echt dat ik zoiets ook een keer mee ga maken, wat een heerlijk verhaal! Geniet er maar lekker van. Ik spreek je heel snel he. Ben iig weer op de hoogte van je! Drukke meid;) Tot snel.
LIEFS! -
24 Juni 2009 - 06:33
Wendy En Cisca:
Hallo Lincy,
Hartstikke leuk
om jullie verslagen te lezen.
Prachtig dat jullie zo'n kans krijgen om dit bijzondere dankbare werk te doen.
Geniet nog maar intens
de laatste weken.
Nog veel succes daar in Mexico.
Groetjes van de meiden
van Stip-Veghel (ROC de Leijgraaf -
24 Juni 2009 - 06:38
Wendy En Cisca:
Hallo Lincy,
Hartstikke leuk
om jullie verslagen te lezen.
Prachtig dat jullie zo'n kans krijgen om dit bijzondere dankbare werk te doen.
Geniet nog maar intens
de laatste weken.
Nog veel succes daar in Mexico.
Groetjes van de meiden
van Stip-Veghel (ROC de Leijgraaf -
25 Juni 2009 - 10:13
Lauwss:
Hee chickyy:)
Je verhaal, weer helemaal geweldig ..
Heb op defQon je ook echt gemist.. Maar wel natuurlijk op de main een dansje voor jou gedaan ;)
Hee meiss echt nog heel veel plezier daar en geniet er nog maar van nu het nog kan .. 18 dagen zijn natuurlijk helemaal snel voorbij!!
Dikke kus
29 Juni 2009 - 09:03
Mare:
Wauw Lincy wat maak je toch ontzettend veel mee daar! Echt super! Heerlijk om te lezen! Geniet nog van je laatste dagen met de kindjes!!
Liefs! -
30 Juni 2009 - 14:25
Zilpa:
Ooooh, wat klinkt het super wat jullie allemaal met de schatjes doen! Echt leuk die meidenavond :D Ze mogen echt blij zijn dat jullie overgebleven zijn!!!
Mis het wel super als ik het zo lees...kan me voorstellen dat je niet weg wil, wilde ik ook niet, maar het komt er helaas wel aan :(
Geniet nog van je laatste kostbare weekjes met de schatten! En alvast een hele fijne reis met Doris en vakantie met je vriend!
Ik ben btw in alle plaatsen geweest waar je naartoe gaat: je gaat een leuke reis tegenmoet ;) Enjoy!
Dikke kus!