Uno Mes en Mexico!
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
03 Mei 2009 | Mexico, Colima
Nougoed!
Vorig weekend (alweer een week geleden) stonden we nog heerlijk in de Olympus met wat cocktailtjes de afsluiting van onze eerste geweldige werkweek te vieren. Heerlijke week was het! Echt super fijn om eindelijk te kunnen werken via een werkschema! Eindelijk je vaste taakjes, en gewoon je vrye tyd ook goed in kunnen delen met betrekking tot de lieve kids! Met de activiteiten veel leuke dingen gedaan zoals lekker gezwommen hier in het zwembad. Vinden ze heerlijk! Was weer de eerste week dat we gebruik konden maken van het zwembad hier. Hebben ze ook echt van genoten. Super leuk ook om die kleintjes te helpen bij het zwemmen. Ze durven echt niet op het begin, en samen lukt het wel, en zoeken ze het vertrouwen op. Echt geweldig om te zien dat ze zo van die dingetjes genieten! Ook de grote jongens en meiden kijken er echt weer naar uit om lekker te kunnen zwemmen. Vooral omdat nu de warmste tijd van het jaar aanbreekt. Vanaf mei wordt het maar warmer en warmer en gaan we straks ook de regentijd in! Ben benieuwd hoe dat hier is!
De kinderen leer je door deze activiteiten wel echt heel goed kennen. Je hebt er dan zoveel contact mee, en dat is zo super leuk! Ook met de grotere kun je al snel goed communiceren, en weten dat je nog geen super Spaans kunt, dus die helpen je wel in al de richtingen!
Ook ben ik een avondje wezen knuffelen bij de Maternal. Rond 8uur gaat de slaapzaal van de kleintjes ‘’dicht’’ en mogen de kleintjes nog lekker binnen wat kletsen met z’n allen, maar wel rustig. Rond half 10 moeten ze allemaal slapen.
Vanaf 8uur mogen wij wel lekker bij de kindjes komen kletsen en wow. Wat een verschil! Als die schatjes op bed liggen is het zo super leuk om lekker met ze te kletsen, kusjes te geven, te knuffelen en ze te troosten, want wat zijn ze kwetsbaar in die uurtjes voordat ze moeten slapen.. Denken dan alleen maar aan thuis, vragen hoelang het nog gaat duren voordat ze weer naar ‘’huis’’ mogen. En dan is het echt aftellen voor ze. Zelfs de grootste boefjes zijn ’s avonds de allerliefste.
Heerlijke week dus! Hopen dat we weer snel met werken mogen beginnen, en dan weer lekker kunnen genieten van de dingetjes met de kinderen!
Vorig weekend hebben we verder rustig aan gedaan. Even centjes besparen, en na al dat gereis vonden we ’t wel keer prima om lekker hier in de buurt dingetjes te doen.
Vrydagavond zyn we met Zilpa, Joanne en Lise lekker Italiaans wezen eten by Felini’s. Daarna zyn we naar de Olympus gegaan. Heerlijke avond gehad! Cocktails smaken nog steeds HEERLIJK! En ook de Mexicaanse Shotjes smaakte daar wel prima!
Zaterdag lekker uitgeslapen en toen naar het hotel geweest om lekker te zwemmen daar! Je merkt wel écht dat het steeds warmer wordt nu! Maar je ligt daar niet verkeerd, dus kunnen het wel hebben!
‘Savonds naar de ‘’Glass’’ geweest. Zag er echt super gaaf uit! Meer ’n lounge, disco, bar. Haha. Weet niet hoe ik het moet noemen. Allemaal banken, gave bar maar ook een dansvloer. Nadat 4x een ober aan Lise kwam vragen of we by wat hopeloze Mexicanen aan tafel wouden zitten, hebben we dat maar gedaan. Zyn toch zo weer weg. Nou, nondeju! We kregen cocktails, sushi, borrels, hapjes.. Je kunt ’t maar zo gek niet verzinnen! En dat na nog geen 1 woord met hun te hebben gepraat. Nouja! Doris die vond de hapjes ook wel lekker, maar begon ze daarna byna uit te kotsen! Dus zyn we maar weer naar huis gegaan, met onze portomonee nog lekker vol.
Lise wordt nog af en toe gebeld door Mexicaans Sushi, maar hier laten we het mooi by! Zondag ook weer lekker genoten bij het zwembad!
Maandag kregen we te horen over de varkensgriep. Wat ’n nieuws! Heeft ons toch wel écht laten schrikken.. We wachten gewoon af op woensdag! Woensdag zal duidelijk worden hoe ernstig het nu allemaal nog is. Het blijkt wel dat de preventiemaatregel heeft geholpen om iedereen zoveel mogelijk binnen te houden en zo weinig mogelijk onder de mensen te laten komen. Alleen is het maar de vraag of het opgelost is. En hoe het straks weer is als iedereen weer op straat gaat, en de dagelijkse bezigheden weer oppakt. We zullen zien! We wachten maar af. En hopen maar niet dat onze droom hier eindigt. Wil nog lang niet weg hier! Ben nog niet klaar.. Die lieve kinderen wil ik nog niet missen!
Nou, verder keek ik vrydagavond m’n rekeningetje, hoe die erby stond. Altyd gezellig weer een bezoekje aan myn rekening die er hier harder door heen gaat als verwacht. Maar dit was wel heel ernstig! Hahah.
Een afschryving van mn creditcard: 600 Eurie! Terwyl ik er voor minstens 240 euro mee had betaald! Ik snel mama gesmsd of ze misschien eens kon kyken waar het allemaal van was. Was ik dan zo slordig geweest? Dit was wel écht teveel!
Bleek er al een brief binnen zyn gekomen van de Rabobank. Er was hoogstwaarschijnlijk fraude gepleegd met m’n creditcard en er was meerdere malen mee betaald wat je niet echt een ‘’regelmatige’’ betaling noemt. Dusss snel de Rabo gebeld en inderdaad.. Meerdere malen een ticket mee geboekt van tussen de 100 & 200 eurie.. Ook 2 keer geprobeerd een KLM ticket mee te boeken van 3500 eurie, dat is gelukkig niet gelukt! Maar wel even balen! Schrok me kapot.
Ook gevraagd of ik er dan zo slordig mee om ben gegaan, maar blykbaar komt dit vaker voor, en via het kraken van database blablabla, kunnen ze erin komen.
Maargoed, alles is verzekerd als het goed is, deze week even allemaal formulieren invullen en dan gaan ze op onderzoek uit! Dus ben benieuwd welke gekke Mexicaan ófff andere aap met myn oh zo vele geld vanalles probeert te betalen!
Nou, door al die onzin en de stress van hier of we misschien naar huis moeten kon ik vrydagnacht écht niet slapen! Soof ook niet, dus hebben we maar besloten om, om half 3 ’s nachts een heerlijke hamburger op de hoek te gaan halen! Jezus, die waren lekker! Had ik nodig! Volgende dag wel weer lekker diarree, maar je moet het erover over hebben! Toen we thuis kwamen van de Hamburgersssss zat er een gezellige Kakkerlak op ons te wachten! Gezellig, gezellig. Je begint er voort aan te wennen. Maar zo midden in de nacht met de wc borstel opzoek naar de kakkerlak was nog niet zo’n succes. We hebben alles op film gezet, dus kunnen jullie ook nog een keer mee genieten. Ook Sali was weer aanwezig. Ach die zijn wel lief! Dus hebben we ergens tussen het brood en chips laten zitten. De kakkerlak leeft hier nu nog onder een glas, gezellig huisdier.
Verder gaat het hier allemaal goed ;) Haha!
Op hele gekke dromen over Leguanen, waar je je bed 3x in en uit van springt, en de gekke bewegingen die doris soms maakt omdat ze denkt dat overal beesten leven na gaat het hier bien!
Op dit moment nog maar 2 kindjes ongeveer op het tehuis. Afgelopen avondjes hebben we lekker met hun films gekeken, lekker chipjes erbij. Maak je hun op dat moment ook wel echt blij mee. Gistermiddag lekker hier gezwommen, en ‘savonds pannenkoeken gebakken. Vanmiddag gaan we lekker met z’n allen Bbqen bij het zwembad. Zo vermaken we ons wel!
Even afwachten op woensdag, en hoop ik met heel veel goed nieuws een nieuw berichtje te plaatsen!
Nog steeds ontvang ik zoveel lieve kaartjes, echt heel leuk! Thnkssss! De muur begint hier steeds gezelliger te worden! Thnksssss! Ook het lieve fotoboekje van Bren sla ik echt elke dag nog een keer open, en doet me goed! Zo denk ik nog veel aan jullie!
Ga maar eens wat aan m’n Spaans doen. Hoop dat jullie ook allemaal heerlijk weekendje achter de rug hebben. Zal nog wat zon opsturen, hebben jullie op dit moment wel nodig geloof ik!
Besitooooooo, Lincy!
03 Mei 2009 - 19:13
Demi:
Hé Lins!
Echt balen dat juist nét nu daar de varkensgriep uitbreekt.. Als ik al de verhalen zo las, was het super daar en dan nu dit :( Ik hoop echt dat jullie woensdag goed nieuws krijgen.. Als dat zo is zal ik het wel snel lezen hier of op hyves ;)
Wel echt mooi om te lezen dat jullie de weeskindjes zo op kunnen vrolijken, Lijkt me ook iets moois om mee te maken! Ik zag trouwens op je fototjes dat je weer een lekker kleurtje had, heerlyk! ;)
beso x -
03 Mei 2009 - 19:39
Roxanne:
He Meis!
Lees telkens weer je verhaaltjes hardop voor. Zo blijvan mam en ik op de hoogte hoe het daar gaat! Hier in NL is de varkensgriep nog niet zo verontrustend, maar hoop dat het daar ook allemaal goed komt. En jullie snel weer je normale leventje van daar op kunnen pakken!
Woensdag must be the lucky day! Gaaf om te lezen over je belevenissen met de kinderen van het weeshuis, goed bezig meiden. Sterke Girls!
Liefs Roxanne -
03 Mei 2009 - 22:07
Krista:
Weer heel wat mee gemaakt. Ik hoop dat het wat beter word daar in Mexico..maar dat is afwachten.
Ik ben het weekend goed doorgekomen.. @ de chocoladefarbriek :P veel marsjes voorbij zien vliegen.. toch wel raar, elke keer denk ik van ow misschien zit lincy wel bij capac maar helaas die zit wat verder weg haha..maar kben net een uurtje klaar met werken dus kga daak naar bed ben aardig moe.. heb moeten storten op lijn 11 maar was wel relax.. ik men centjes weer verdient haha kan ik van jou niet zeggen die centjes van jou worden weg gehaald haha..
Veel plezier nog en doe de groetjes aan Sofie en Doris..
Xx -
04 Mei 2009 - 07:46
Esther:
Hee Linsss,
Wat mooi om te lezen hoe geweldig je het hebt gehad met die kindjes, laten we hopen dat je dat weer op kunt pakken binnen nu en een korte tijd! En die bankpas, JEETJE wat vervelend zeg..Hoop dat je het via de verzekering weer terug ziet.
Verder geniet je behoorlijk van alle leuke dingetjes en blijf dat ook vooral lekker doen! Ik ben benieuwd naar je berichtje van woensdag.
Ik hoor van je.
Liefs, x Esther! -
04 Mei 2009 - 12:36
Tamara:
Hee linsje!
Gezellig verhaaltje weer,
hoorde vanmorgen op 't nieuws dat de scholen enzo weer open mogen in mexico?!
Hopelijk bij jullie ook dan!
Geniet van 't heerlijke weer, hier is het inderdaad minder! KUSS -
05 Mei 2009 - 09:29
Iris:
Lieveling!
Ik hoop dat je me vandaag blij kan maken met het bericht dat je nog mooi weg blijft;)!
Knal maar snel weer wat fotos op je hyves!
KUS! -
06 Mei 2009 - 08:59
Loes:
He meidje
Leuk om je verhalen te lezen....
Ben er benieuwd wat je te horen krijgt vandaag...
Ik duim voor je !!
xxxx -
08 Mei 2009 - 16:48
Paul:
hoi hoi alles goed daar .zal maar eens op eigen houtje een bericht sturen.typen duurt wel lang maar da komt goed.das mooi kut met je pas.ook daar heb je van die koekwauzen.hoop voor je dat het goed komt.ga ik gauw ff koken voor mijn meisje.veel plezier nog en tot horens mmzzzlllllll