We love pizza!
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
08 April 2009 | Mexico, Colima
Een heerlijke 10 dagen zijn alweer voorbij.
Ze zijn ontzettend snel gegaan, vooral de laatste dagen! Om even bij het weekend te beginnen!
Vrijdagavond waren we de soep met stokbrood (Ons diner van de hele week) even zat, en wilden we graag lekker gaan eten bij de Italiaan Felini’s (Tip van de andere). Na ’n half uur konden we het nog steeds niet vinden, en vroegen we een voorbijganger op ons beste Spaans waar Felini’s zat. Na alle kanten op gewezen te zijn, bleken we er recht tegenover te staan en Felini’s was dicht. Tot onze teleurstelling! Nou.. Dan maar ’n pizza. We hadden niet super veel tijd, hadden ook nog met de andere afgesproken om wat te gaan drinken. Dus maar bij Domino’s pizza binnengelopen, 1 van de vele fastfoodketen hier! Nouuu.. Toen begon het!
Na honderd jaar eindelijk een keuze kunnen maken welke pizza we wilden bestellen, dachten we dat dit best makkelijk ging om gewoon even aan te wijzen welke pizza we wilden. Nou niet dus..
Eerst vroegen ze je naam, waarvoor we (bijna) ons boekje ‘’Hoe overleef ik mijn vakantie in Spanje (Mexico)’’ tevoorschijn haalde.
Na, een half uur begrepen ze wel dat Doris, Dorisisis heette.
Doris durfde verder het gesprek wel aan. En wou de bestelling verder wel doen.
Welke pizza? Na aanwijzen op de kaart (Die voor hen niet zichtbaar was, maar die ze via de raam wel een klein beetje konden zien) snapte ze welke pizza we wilden. Maar dit was helaas niet alles wat ze wilden weten. Hoe groot? Ehhh… Juist, fijn dat je de dozen erby pakt voor voorbeeld!
Hoeveel stukken? Stukken? Ehmm, wat betekend dit? Ze wees het aan met haar hand waarop Doris antwoordde Uno! HAH! UNO! Soof en ik kwam niet meer by. Hoezo Uno! De pizza bestaat al uit 1 groot stuk!
Drinken? Coke or Sprite? Ehm, Fanta! HAHAH! Fanta! Hahaha,neee.. Coke or sprite?
Ja doe maar iets! Hahah. Geweldig! Je wilt niet weten wat ze daar gedacht moeten hebben. En dat in ’n Domino’s pizza.
Wie had gedacht dat zelfs ’n pizza bestellen zo ingewikkeld moest zijn!
Uiteindelijk hebben we genoten van ’n pizza met weet-ik-veel-wat-er-allemaal-op-en-aan-zat.
En zijn we weer lekker naar huis gelopen met een beleving meer!
Vrijdagavond zijn we met de 4 andere meiden naar Chup ’n Go geweest. ’n Cocktailbar hier in Colima.
Taxi gepakt, en ons eerste weekendje gaan vieren!
Chup ’n Go ziet er van binnen uit als ‘n ‘’lounge’’ bar! Erg gezellig, leuk aangekleed.
Onder het genot van ’n heerlijke Sex On The Beach en een soort Moijito hebben we ’n gezellige avond gehad! Je moet ook even eraan denken dat zo’n Sex on the Beach, en nee geen kleine! Maar €2,50 kost.. Dat is nog eens genieten! Lekker wat popcorn erbij, en ’n heerlijke eerste vrijdag avond gehad!
Dorisje is ontzettend erg door de muggen gestoken! Wat als gevolg heeft gehad dat er een bacterie/ontsteking (wat precies is nog niet eens duidelijk) vrij is gekomen. En haar voet helemaal opgezwollen was. Naar de dokter geweest, honderduizend pillen voorgeschreven gekregen en als advies; geen strand, veel rusten!
Nou, wij heilige Maria’s, blijven daarom ook maar gewoon thuis. Ofja, geen strand!
We zijn daarom zaterdag & zondag naar ’n heerlijk hotel hier in de buurt geweest met ’n mooi zwembad! Lekker rustig, hele dag zwemmen voor €3,50. Lekker strandbedje, boekje, muziekje erbij.
Jezus! Wat hebben we het goed. Dat was het enige wat toen even door onze hoofdjes heen ging. Het was heerlijk om even bij te komen, en nergens aan te denken na zo’n indrukwekkende week!
Lekker ’n overheerlijke sandwich besteld aan de rand van het zwembad. En lekker bijkleuren! Zoals meeste van jullie wel weten heb ik daar meestal niet zo’n moeite mee en zal vooral in de komende week mijn huidje lekker bijkleuren!
Ons weekendje was dus echt fijn.
Gister begon onze nieuwe week weer met onze 5e Spaanse les! Erg leuk, veel nieuwe dingen, maar blijft even pittig! Het is wel erg fijn om steeds meer bij te leren, zo gaat de communicatie steeds beter met de niños.
Zoals ik al eerder verteld had in mijn blog (dacht ik..) hebben de kinderen vanaf deze week 2 weken paasvakantie. De meeste kinderen worden in deze tijd ondergebracht bij familieleden (denk aan vader, moeder, oudere zussen, opa’s, oma’s, tante’s, oom, pleeggezinnen…) Niet alle kinderen hebben opvang, deze zijn echt wees dus blijven ze hier.
Deze week telden we rond de 15 kinderen die hier op het tehuis bleven. Donderdag & vrijdag zijn echte nationale feestdagen hier, dan worden deze kinderen wel ondergebracht voor 2 dagen. Zodat ze toch een ‘’gevoel’’ hebben van feest. Ergens anders zijn, en niet op het tehuis.
Deze week zijn wij er dus verder voor om de kinderen een zo leuk mogelijke week te bezorgen.
Gisteren hebben we in de middag veel ballonnen gevuld met water, en gewoon lekker waterballonnen gevecht gehouden. Niños vinden dat heerlijk! Je staat er wel versteld van dat je ongeveer een uur bezig bent met alles vullen, en daardoor al 100x nat bent geworden. En dan binnen 5 minuten is iedereen klets nat, en de hele activiteit over! Maar kinderen hebben genoten, en dat is zo fijn om te zien!
Daarna hebben we de spelkamer (een activiteitenruimte) hier helemaal schoongemaakt, geordend. Wat meer werk was dan we dachten! Maar weer fijn om daar straks weer mee te kunnen werken.
Vanmorgen toetsje Spaans gehad. Ging goed! Je leert snel, ook weer nieuwe dingetjes. Dus hopen dat het zo allemaal een beetje blijft!
Daarna zijn we met de kinderen naar Parque Regional geweest. Je stelt je een leuk park erbij voor, met wat speeltoestellen, geitjes, Doris zelfs een koe. Maar het was echt een geweldig groot park! Soort dierentuin, en dat nog gratis ook! We hebben slangen, schildpadjes, aapjes, leeuwen, krokodillen, neusbeertjes, en nog veel meer leuke diertjes! Erg mooi dat park, voor de kinderen ook. Ze zijn er lekker uit, en genieten lekker van de vrijheid.
Dit soort dingen willen we ook van het gesponsorde geld gaan doen. Uitjes zodat de kinderen zich even lekker uit kunnen leven, weg van het tehuis, en genieten van de nieuwe dingen en de vrijheid die ze met de andere kinderen kunnen hebben.
Erg leuk was ook, nu er wat grotere bij waren waar we zelf nog maar een paar activiteiten mee hebben gehad, dat je met hen veel contact hebt. Ze kletsen graag met je over van alles en nog wat, en spreken zelfs een woordje engels. Ook ons Nederlands nemen ze graag van je over.
Heel lief is dat, om te zien dat zij er zoveel moeite voor doen om met je te kunnen praten. Ook die interesses zijn zo leuk. Waar je moeder en vader zijn. Of je nog broers of zussen hebt, hoe zij heten. Of je een vriendje hebt. Of je kunt zwemmen in NL! Nou, bij die vraag dacht ik even goed na… Mijn antwoord was Nee.. En in het heel gebrekkig Spaans legde ik uit dat er alleen maar druppels uit de lucht kwamen. No Soleil! Daarom ben ik zo blij met dit land. Wat is het toch heerlijk om elke dag met een zonnetje op te kunnen staan, lieve vrolijke mensen tegen te komen. En zoveel te kunnen betekenen voor die schatjes!
Het is bijna avond, de klok is ook hier verzet! Wel ’n weekje later als in NL maar scheelt nu 7 uur met Nederland. We gaan zo boodschapjes doen, en kijken of het vanavond mogelijk is om met wat kinderen naar de bios te gaan.
Morgen gaan we met de kinderen die hier nog op het weeshuis zijn naar een rivier hier in de buurt. Nemen veel lekkere dingetjes mee, zwemkleding aan, ballen en de kinderen zullen weer optimaal genieten! Ben benieuwd!
Vanaf donderdag hebben we vakantie.. Eerder als verwacht. Maar omdat donderdag en vrijdag de nationale feestdagen zijn hebben we wat dagen eerder vakantie gekregen.
We hebben dus 11 dagen vrij, we laten onze Spaanse lessen wel doorgaan.. Dus zijn nog wel wat daagjes hier. Vrijdag willen we richting Manzanillo gaan (een stadje aan de zee!) en hier 2 nachten overnachten.. Zondagavond weer terug, maandag t/m donderdag cursus Spaans. Deze dagen gaan we lekker benutten voor het zwembad, shoppen en verder zien we wel, er zijn hier zoveel leuke dingen te doen!
Donderdagavond de nachtbus naar Puerta Vallarta, en hier willen we ook 1 á 2 nachtjes verblijven.
We zullen dus lekker gaan genieten, en lekker bruin worden!
Ik zal jullie daarom misschien niet zo op de hoogte kunnen houden, maar al onze verhalen houden jullie te goed!
Verder heeft Mama haar ticket geboekt! Dus ze komt hier langs! Echt super leuk! Fijn om ook eens aan het thuisfront te laten zien hoe wij hier leven, wonen, werken etc. Ze komt 23 Mei, en blijft 2 weekjes.. Ze is er dus ook met mijn verjaardag! Kijk er naar uit!
Lief jullie reacties! Ook de mailtjes die ik van ’n aantal hele lieve vriendinnetjes, familie etc. krijg vind ik heel erg lief! Soms heb ik er even geen tyd meer voor. Maar ben niet bang, vergeet jullie niet zomaar! Ook leuk om te horen dat er al verschillende kaartjes onderweg zijn, Mariska jou pakketje is nog niet aangekomen maar zal ook binnenkort zijn! Ben heel erg benieuwd wat je gestuurd hebt! Hihi..
Ik ga er een eind aan maken. Genoeg te doen! Zo wat boodschapjes halen en kijken wat de avond ons brengt! Ik hou jullie op de hoogte..
Muchos Besos,
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Leuk om dit allemaal te lezen!!!1
08 April 2009 - 07:16
Marleen:
Wat een heerlijke verhalen zo op de vroege morgen hier in Nederland! Lekker blijve geniete meid!
XXX -
08 April 2009 - 07:27
Smuldorito! :
Wauw, wat fijn om dit toch nog even te lezen voor mijn tentamen..
wat fijn dat je mama langs komt, lijkt me heerlijk!
Succes meid & genieten!
(en blijven schrijven heerlijke verhaaltjes) -
08 April 2009 - 07:39
Mare:
Haa Lincy!
Wat een heerlijk verhaaltje weer je schrijft zo leuk! Echt super om te lezen wat je allemaal mee maakt daar!!
Geniet ervan!!!
xxx -
08 April 2009 - 08:54
Papske:
Oohhh... wat geweldig om te lezen dat het jullie zo goed vergaat daar !
Lijkt me heerlijk dat weer daar, geen jassen truien enz.. nodig, elke dag zon en genieten van de warmte.
Dan is het hier maar aanklooien met het weer, 15 graden en soms een dag van 20 graden.
Volgens mij hebben ze daar ook een Marsfabriek, eens kijken of ze nog iemand kunnen gebruiken voor wat klusjes haha..!!
En dan elke dag pizza of iets uit de vetbak, heerlijk maar vergeet je niet dat lijnen veel moeite kost.
Fijn dat die kindjes zoveel aan jullie hebben lijkt me wel soms moeilijk om te zien hoe het anders is.
Ik hoop dat jullie nog veel plezier beleven daar.
In elk geval geniet ervan!!
Heel veel liefs. X
Papske
08 April 2009 - 09:09
Mariska:
zo ik ben net wakker het is nu hier 7 min over 11;)
maar wel leuk om dit te lezen linc, jou mooie verhalen
je hebt iig nog tijd om te kunnen gnieten, zwemmen bruin worden.
heerlijk ik ben zo jaloers
ik wil ook naar de zon toe !
HEEL VEEL PLEZIER met je vrije dagen, en je pakketje komt vaneigens +brief
vrijdag is myn feestje en ik doe aan je denken(K)en je ook missen.
LOVE U..XX -
08 April 2009 - 10:32
Lia Spierings:
Hoi Lincy, super dat jullie het zo goed maken, met de kindertjes en met elkaar. Je hebt weer een prachtig verhaal geschreven,echt leuk om te lezen. Een fijne vakantie, geniet ervan.
Liefs Lia -
08 April 2009 - 11:22
Caroline:
Als ik je verhalen lees krijg k er gewoon kippenvel van, zo mooi! ( miss ook wel omdat het hier weer eens regend maar goed dat laten achterwegen! ;))
Veel plezier daar nog en let goed op je kindjes .. =)
Liefs xxx -
08 April 2009 - 13:45
Michelle:
Hola chica, que tal? Todos bien ahi? eens zien of jij echt wat geleerd hebt ;) haha komt goed, op t einde spreek jij vloeiend spaans! Geniet er nog maar lekker van, ook van je 11 daagjes vakantie!
Besito grande! -
08 April 2009 - 14:39
Lisanne:
Schatjes, echt heerlijk! Leuk verhaaltje weer, en weer veel mee gemaakt en gepland.. Super dat je mama die kant op komt!
Geniet maar lekker van jullie vrije daagjes en van het zonnetje! Hier regent het weer.. Ben zoooo jaloers haha!
Veel plezier! Groetjes en 'n kus aan Doris en Sofie! Tot spreeks weer!
XX -
08 April 2009 - 18:16
Tamara:
Word er bijna jaloers van! heerlijke verhalen!! xx -
09 April 2009 - 09:36
Lauwss:
Heee linss
Heerlykk dit verhaal
Leuk dat jullie mam komt :) met je verjaardag hihi is helemaal geweldigg natuurlijk !!
have fun chickk !!
Xxx -
09 April 2009 - 20:22
Daisy:
Linsss, echt super leuk om te lezen wat je daar allemaal mee maakt! Echt super dat je dit mee mag maken..
Geniet er van.. voor je het weet sta je weer te genieten @ Decibel ! ;)
KUS! -
10 April 2009 - 13:34
Krista:
Hallo,
Weer heerlijke verhalen.. geweldig.
Ik wilde even aan jullie laten weten dat ik geboekt heb voor Kenia en dat ik 31 juli vertrek en ik kom 29 augustus weer terug :)
Het is nu definitief en ik kan nu ergens aan vast houden.. YES YES haha..
De groetjes aan Sofie en Doris.. en ik spreek jullie heel snel weer..
Binnenkort maak ik een site aan zodra die de lucht in is laat ik het jullie weten..
Op hyves heb ik al een klein blogje geschreven ;)
Kusjes.. -
11 April 2009 - 00:38
John Verstegen:
Hoi Lincy, hoe is het met je alles goed ??
We missen je heel erg bij de Mars(grapje )
Maar we zijn nu hard aan het werk hier (nachtdienst) .Groetjes van de jongens van Lijn 3 en fijne paasdagen. -
12 April 2009 - 00:36
Susanne Van H:
Hé lincy, wel genieten hè, die maanden vliegen om.
groetjes
Susanne